Юрій і Йолка

29.12.2012, 08:21 Переглядів: 5 756

Юрій і Йолка

Наскільки щирий нардеп Шаповалов зі своїми виборцями? Чиї проблеми він вирішує в Раді – свої чи загальнокременчуцькі?

Не щастить Кременчуку з нардепами, легковажні вони якісь. От щойно був нардеп-кременчужанин пан Надоша – так він більше цікавився проблемами самогоноваріння і переведенням годинників взад-вперед, ніж питаннями рідного міста. Переобрали його, став нардепом пан Шаповалов. І «знову здорово». Обіцяв, що не буде «тушкою», не примазуватиметься до жодної політичної сили, буде гордим самовисуванцем від Кременчука.  Обіцяв-обіцяв, та й забув про самостійність, натомість швиденько увійшов до складу парламентської фракції Партії регіонів. А як увійшов до фракції ПР, одразу дав ексклюзивне інтерв’ю «Кременчуцьким новинам» – розповів, що подався до фракції ПР виключно заради щастя кременчужан, і вже подружився з регіоналами, і вони йому вже пообіцяли безкоштовно передати для Кременчука минулорічну київську ялинку – головну ялинку країни.  А як пообіцяв народу ялинку, так і зник. Пропав нардеп. І ялинку не передав. І сам на сесію міськради 25 грудня не приїхав – хоч би з виборцями привітався.

 

Натомість пан Шаповалов розповсюдив через ЗМІ заяву, в якій стверджує, що потрапив до регіоналів виключно через свою «наивность и политическую неискушенность», і таке «потрапляння» було для нього самого повною несподіванкою.

 

За версією ж «Телеграфа», це була якісно спланована «несподіванка». А гучні заяви про нардепівську жертву заради щастя кременчужан, – це лише гучні заяви. На підтвердження своєї версії пропонуємо переглянути ретроспективу подій, які передували «несподіваному» вступу пана Шаповалова до фракції ПР. Назвемо ретроспективу так: «Про те, як нардеп Шаповалов не знав, куди вступить».

 

 

Зворотній відлік подій

 

12 грудня

Прізвище кременчуцького нардепа Шаповалова з’явилося на офіційному сайті Верховної Ради у списку парламентської фракції Партії регіонів.

 

27 листопада

Нардеп Шаповалов на сесії кременчуцької міської ради патетично заявив:

 

– Я официально заявляю, что не писал никаких заявлений о вступлении во фракцию ПР и писать не буду!

Після цього обурений нардеп з сесійної трибуни присоромив кременчуцьку жовту пресу, яка завчасно приписує йому такі непристойності, як входження до ПР.

 

26 листопада

На сайті «Телеграфа» з’явилось повідомлення про те, що нардепи Шаповалов та Жеваго написали заяви щодо вступу до ПР. Джерелом інформації «ТелеграфЪ» вказав електронне видання «Экономические известия». Наступного ж дня нардеп Шаповалов публічно спростував цю інформацію.

 

16 листопада

Вийшов черговий номер журналу «КорреспонденТ». На сторінках 18-19 містився матеріал «Центры вливания» – про те, до якої парламентської фракції масово побіжать нардепи-мажоритарники. У розділі «Провластные самовыдвиженцы или представители малых партий» у блакитному колі (кольори Партії регіонів) автори розмістили портрет кременчуцького нардепа Шаповалова (дивись фото). Іншого ж напівкременчуцького нардепа – пана Жеваго – автори публікації розмістили у розділі «Отдельные группы влияния».

 

Юрій і Йолка

 

9 листопада

На сайті електронного видання «Українська правда»* з‘явився матеріал «Таємний план для парламенту». Його автори – Мустафа Найєм та Сергій Лещенко. Матеріал стосувався мажоритарників-самовисуванців та куди вони подадуться у новому парламенті. У розділі «Ігри Клюєва та Льовочкіна», у таблиці «Новообрані мажоритарники, умовно лояльні до групи Льовочкіна-Фірташа» автори розмістили прізвище Юрія Шаповалова – нардепа-самовисуванця від Кременчука.

 

Юрій і Йолка

 

3 листопада


«ТелеграфЪ» надрукував матеріал «Чи стане кременчуцький нардеп Шаповалов «тушкою»?» Ми писали, що підстави очікувати саме такий розвиток подій є. Адже вихід пана Шаповалова перед виборами з опозиційної партії «Фронт змін», за списками якої він у 2010-му пройшов до кременчуцької міської ради, викликає серйозні сумніви. Вказували й інші чинники, які дають підстави вважати імовірним саме такий розвиток подій. Ось що написав у коментарях до матеріалу кременчужанин VK:

 

– Что Шаповалов пойдет во фракцию регионов – в этом ни у кого нет сомнений. Потраченные на салюты, концерты и агитаторов деньги нужно отбивать. Причем отбивать в двойном, тройном или десятерном размере, а иначе зачем ему было все это затевать? Конечно же, он найдет своему политическому перекрашиванию красивые аргументы, типа – пошел во фракцию власти для решения проблем кременчужан...

 

Юрій і Йолка

 

11 жовтня

У розпал виборчої кампанії, «ТелеграфЪ» запитав кандидата-регіонала пана Надошу – головного конкурента кандидата Шаповалова – про таке:

 

– Чи правда, що під час виборів у Кременчуці зіткнулися інтереси двох потужних угруповань Партії регіонів – групи секретаря РНБО Клюєва, з яким ви добре знайомі, та групи Льовочкин-Кравець (Адміністрація Президента і Державне управління справами), з якими добре знайомий віце-мер Кременчука пан Погрібний? Чи правда, що кожна група просуває власного кандидата у народні депутати? І креатура пана Клюєва – ви, а креатура панів Льовочкина, Погрібного та Кравця – кандидат Шаповалов?

 

Підставою для такого запитання стала інсайдерська інформація, отримана «Телеграфом». На той час ми могли озвучити її лише у форматі запитання. Що і зробили. Заради цього організували інтерв’ю з кандидатом Надошею (бо кандидат Шаповалов від інтерв’ю ухилився). Та досвідчений політик пан Надоша перехитрив «ТелеграфЪ» – він дав дві відповіді на запитання. Одну – для друку, другу – не для друку. І вони були діаметрально протилежні за змістом. Та, що для друку, увійшла до виборчого проекту «Джокер». Найцікавіше ж залишилося за кадром.

 

І що ми маємо?


 Ми маємо дивну картину.  «ТелеграфЪ», «КорреспонденТ», «Українська правда», і навіть невідомий коментатор VK передбачали входження нардепа Шаповалова до фракції ПР ще за два місяці до сакраментальної події. А сам нардеп Шаповалов нічого такого «ні сном, ні духом» не відчував, і навіть вперто заперечував імовірність такої події. І ось через місяць він розповідає нам, що «вступив» у фракцію регіонів виключно заради щастя кременчужан. Яке ж щастя кременчужанам вже сьогодні приніс їхній нардеп? Пан Шаповалов проголосував за призначення пана Азарова прем’єр-міністром. І з чого почав своє прем’єрство пан Азаров? З того, що публічно запропонував українцям «не скиглити, а брати в руки лопату і розгрібати сніг на вулиці, біля будинків, а не чекати комунальну техніку». Три роки тому прем’єр Азаров вже пропонував українцям братися за лопату – посилав їх копати цілину та саджати картоплю.  Ну, і де тут щастя?  Ми бачимо лише лопату та нахабство посадовця.  

 

Знову-таки, у пафосному зверненні, надрукованому в газеті «За Кременчук», нардеп Шаповалов заявляє:

 

– У всех нас есть одна цель – сделать наш город красивым и комфортным для жизни, чтобы в нем нормально работало образование и здравоохранение, чтобы был достойный уровень жизни, рабочие места...

 

Прочитаєш і обридаєшся – так все зворушливо. Тільки які робочі місця? Яке «образование и здравоохранение»? Нардеп Шаповалов увійшов до фракції Партії регіонів. Попередній уряд, сформований саме регіоналами, вже спустив Кременчуку бюджет самознищення на 2013 рік. За цим щасливим документом Кременчук має віддати до державного бюджету вже не 50 мільйонів гривень, як у 2012-му році, а 102 мільйони! І що, нардеп Шаповалов – член фракції ПР – вважає, що такий бюджет від урядовців з ПР принесе щастя кременчужанам? І нові робочі місця? Та не буде місць – їх «оптимізують», бо платити нічим. І освіту та медицину теж оптимізують – вже почали з 14-ї школи. Теж, кажуть, платити нічим. 

 

Така реальність. Вона суттєво відрізняється від пафосної політичної демагогії. То, мабуть, годі просторікувати про свою «наивность и политическую неискушенность». Час виконувати обіцянки.

 

Юро, де Йолка?

Ти ж обіцяв...

 

Статья из газеты "Кременчугский ТелеграфЪ" от 27 декабря 2012 года

Теги: Шаповалов
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх