Як «ТелеграфЪ» знаходить тваринам господарів

3.02.2013, 08:54 Переглядів: 6 141

Як «ТелеграфЪ» знаходить тваринам господарів

Завдяки рубриці на нашому сайті ми прилаштували близько двох десятків собак, кошенят і навіть сову

«Ти назавжди береш на себе відповідальність за тих, кого приручив», – писав Антуан де Сент-Екзюпері. Та, на жаль, інколи братів наших менших, погравшись, викидають на вулицю. Або вони народжуються безхатченками, і нікому їх «приручити». Та сьогодні ми розповімо історії зі щасливим кінцем. Сподіваємося, ці приклади надихнуть на добрий вчинок ще когось…

 

Близько року «ТелеграфЪ» реалізує спільний проект із волонтерами, які допомагають прилаштовувати тварин у добрі руки, та притулком для чотирилапих «безхатченків» у Кременчуці. Ми розміщуємо фото у рубриці «Ищу хозяина» на сайті telegraf.in.ua та в газеті. Завдяки цьому вже близько двох десятків тварин знайшли господарів.

 

Беня

 

Як «ТелеграфЪ» знаходить тваринам господарів

На початку тижня ми знову отримали звістку з притулку: породистому китайському чубатому собаці терміново потрібен господар. Як розповіла телефоном доглядач Влада, цього чудового песика привезли солідною машиною. Хазяйка сказала, що їй ніколи з ним возитися. Так півторарічний Беня й залишився мерзнути в притулку. Він уже починав кахикати: собаки цієї породи – майже голі (шерсть тільки в області голови, лап, хвоста). Та, дякуючи співчутливим кременчужанам, безпритульним Беня був недовго – його забрала нова господиня Анжела.

 

– Ми всі дуже задоволені! Я мріяла про такого собаку. Видно, що Беня компанійський песик, але відчувається, що раніше його не дуже любили. Психіка дещо підірвана – він трохи заляканий. А це такий собака, якого треба пестити. До того ж, потрібне лікування: в нього вушний кліщ та дерматит. Та нічого! Одужає! – упевнена Анжела.

 

За її словами, Беня обрав собі за хазяйку її дочку, 16-річну Сашу – найбільше біля неї крутиться

 

Сова Соня

Як «ТелеграфЪ» знаходить тваринам господарів

А минулого тижня за допомогою сайту ми навіть прилаштували вухату сову! Птаха принесли до собачого притулку з пошкодженими лапками. Працівники закладу спочатку отетеріли – таких підопічних у них ще не було. Та й умов у притулку для птахів немає. Сові, яку кликали Сонею, було незатишно біля собак – вона час від часу шипіла.

 

Історія про Соню зібрала рекордну кількість відвідувань на нашому сайті – майже три тисячі. Багато хто телефонував до притулку: люди хотіли взяти птаха – та практично ніхто не знав, як його утримувати й чим годувати.

 

Та врешті приїхала дівчина з-під Києва й узяла Соню, пообіцявши, що житиме вона у приватній садибі й про неї добре подбають.

 

 

 

Нюся

Як «ТелеграфЪ» знаходить тваринам господарів

Раніше цю симпатичну дівчинку-мопса звали Мусею. Та нові господарі трохи змінили ім’я, сподіваючись, що вона забуде ті негаразди, яких зазнала за своє семимісячне життя. Її привезли до притулку колишні господарі: відмовилися від тварини та попросили її приспати. Річ у тім, що в собаки – підшкірний кліщ. Та Влада, доглядачка притулку, і ветеринар не стали позбавляти тварину життя, адже захворювання піддається лікуванню. Натомість Влада одягла на Мусю-Нюсю светр, щоб кімнатна собачка не замерзла в холоди у притулку, зателефонувала нам і надіслала фото. 

 

Протягом доби мопса забрали. Марина, нова хазяйка Нюсі, та вся її сім’я дуже радіють новій улюблениці.

 

– У суботу було три тижні, як Нюся в нас, – розповіла Марина «Телеграфу». – Вона потроху одужує. Спали набряки, загоюються ранки. Ми всі дуже полюбили Нюсю. Навіть кіт, який в нас уже сім років живе. Вони потоваришували, піклуються одне про одного. Нюся така кумедна! Тявкає, ричить, грається – як дитина. Знає кожного члена сім’ї. Питаєш: «Де бабуся?». Біжить до бабусі. Так що я не знаю, кому більше пощастило – Нюсі чи нам.

 

Нова господарка зв’язала для своєї улюблениці светрик, пошила комбінезончик. 

 

"Кременчуцький ТелеграфЪ" від 31 січня 2013 р.

Автор: Тетяна Донченко
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх