У Кременчуці крадуть породистих собак

10.11.2013, 08:30 Переглядів: 5 892

У Кременчуці крадуть породистих собак

Викрадають породистих псів – імовірно, щоб перепродати, кажуть у кінологічному клубі. Бо якщо собака просто загубився, за його тавром легко знайти господаря

НА ФОТО: Цього майже дорослого навченого собаку викрали прямо з подвір'я приватного будинку

 

У Крюкові викрадають породистих собак. Про це «Телеграфу» розповів кременчужанин Олексій Самсонов. Він стверджує, що таємниче зникнення його вівчарки – не єдиний такий випадок.


– Я проживаю у Крюкові, у приватному секторі. Повернувшись після роботи додому, виявив, що із закритого з усіх боків двометровим парканом двору пропала моя німецька вівчарка-юніор. Причому інший собака, англійський бульдог, залишився на місці. Як таке містичне явище могло статися – я довго не міг зрозуміти. Прочесавши з підмогою весь мікрорайон, ми не знайшли собаку. Маленька ремарка: мої собаки залишалися самі не більше ніж півтори години.... Вівчарка – дівчинка ніколи від двору не тікала. Олексій каже, що, обдзвонивши кінологів та ветеринарів, дізнався, що його випадок – не поодинокий – хтось «промишляє» песиками.


– Я не можу передати той біль, коли крадуть твого вихованця, з піпетки вигодуваного. Це просто як дитину відібрати! – Олексій і досі шукає вівчарку. – Потрібно донести людям думку, що купувати «підрощених» цуценят – те саме, що й купувати крадені автомобілі та скутери без документів! І варто повідомити про таких продавців кінологічні клуби та ветклініки, – наголошує Олексій.


Наталія Слава, керівник місцевого відділення «Незалежної федерації кінології», підтверджує – це вже не перший у їхньому клубі випадок із викраденням породистих собак.


– Нещодавно викрали ще одного 8-місячного собаку у Крюкові, породистого, з тавром. Господарі шукали всюди – по ветеринарних клініках, по митницях, через міліцію – так і не знайшли. Крадуть собак породистих, які пройшли навчання. До нашого клубу звертаються з пропозиціями продати дорослих собак. Але хто ж продасть свого улюбленця? Думаю, тому собак і крадуть і потім продають у закриті військові частини, – ділиться своєю версією Наталія Слава.


Вона наголошує: якщо собака загубився, господарів легко знайти за тавром-шифром.


– Колись військові із частини, що на Молодіжному, знайшли собаку з нашим тавром. Вони сповістили наш клуб, і собаку передали господарям, – розповіла керівник кінологічного клубу.

 

на замітку


Що допоможе знайти господаря собаки


16А – так починається шифр на таврі «Незалежної федерації кінології»
16Г – шифр Кінологічної спілки України


Собака може мати тавро іншого кінологічного клубу або розплідника, інколи на животі (таке тавро було і у вівчарки Олексія). У будь-якому випадку, якщо ви знайшли собаку з тавром, слід поцікавитись цим у ветлікарні або на спеціалізованому комунальному підприємстві «Спецсервіс-Кременчук», яке займається реєстрацією домашніх тварин. Також у притулку цього підприємства можуть перебувати собаки, які загубилися, тож, перш за все, шукайте свого улюбленця там.


2-12-61 – КП «Спецсервіс-Кременчук»
097-713-46-17 – Влада, доглядач притулку

Теги: кража
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх