Кременчужанин став полісменом у Києві

15.07.2015, 16:30 Переглядів: 8 682

Кременчужанин став полісменом у Києві

У свої 25 він залишив своє місто, стабільну роботу, рідних, друзів, знайомих, пройшов жорсткий відбір і тренування та став полісменом у Києві. Кременчужанин Володимир Ковадло розповів «Телеграфу» як із дільничного став копом та у чому різниця між роботою поліції і міліції

Кременчужанин став полісменом у Києві

4 липня у Києві офіційно склали присягу і стали до служби дві тисячі нових поліцейських. Серед них і 25-річний кременчужанин Володимир Ковадло – випускник Національної академії внутрішніх справ та колишній дільничний інспектор Кременчуцького та Козельщинського райвідділків.

 

Каже, що у поліцію вирішив піти, бо хотілося допомагати людям, отримувати достойну зарплатню, а ще набридло «ганятися» за показниками.

 

- Пішов тому, що хотілося допомагати людям і, щоб цю працю з усіма її ризиками і небезпеками гідно оцінювали, - розповідає Володимир. - До того ж набридло вічно «ганятися» за показниками, які від нас вимагали, коли працював у міліції. Мені хотілося щось корисне робити, щоб приходив додому і знав, - ти комусь допоміг, а не галочку поставив для керівництва.

 

Вже понад тиждень Володимир працює новим правоохоронцем і розповів, чим відрізняється робота поліції від міліції.

 

- Різниця у тому, що у нас підхід до роботи різний, - стверджує полісмен. - Тут, де я працюю зараз, все орієнтовано на те, щоб запобігти злочину. Ми зараз дуже мобільні, я працюю зі своєю напарницею (33 роки, колишній медик) у автопатрулі. У нас є свій квадрат патрулювання, і, коли на наш робочий планшет надходить повідомлення про правопорушення, ми натискаємо «Прийнято», і за кілька секунд програма прокладає нам найкоротший шлях до місця пригоди. Тому за 5 хвилин ми вже там і можемо запобігти злочину, а не просто задокументувати його, як це було раніше. Наприклад, на сімейні сварки ми встигаємо до нанесення тілесних ушкоджень і просто не допускаємо їх, тоді як раніше приїжджали, коли все вже сталося.

 

Скільки людей і як саме вступало до поліції, з якими ще ґаджетами ходять поліцейські, та чому Ека Згуладзе не пузатий генерал – читайте у свіжому номері «Кременчуцького Телеграфу» (№29) від 16 липня.

Автор: malyarenko
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх