Скільки грошей у кременчужан пішло на випускний?

4.06.2016, 12:00 Переглядів: 6 682

Скільки грошей у кременчужан пішло на випускний?

«ТелеграфЪ» поспілкувався з випускниками та їхніми батьками. Витрати на свято у всіх різні, але все одно – суттєво б'ють по кишені. І головне питання – а чи треба взагалі святкувати випускний з розмахом?

Кінець навчального року традиційно завершується довгоочікуваним випускним вечором. І якщо учні з нетерпінням чекають цього моменту, то батьки з жахом прораховують витрати. Винайняти приміщення, купити вбрання, віддячити вчителям, вихователям, няням... Це далеко не весь перелік витрат, пункти можна додавати і додавати. То скільки ж у Кременчуці вартує відзначити випускний у 2016 році?

 

Випускний-2016: дитячі садки

 

Скільки грошей у кременчужан пішло на випускний?

 

Дитяче вбрання по вартості недалеко пішло від дорослого. В Інтернеті, якщо добре пошукати, за знижками можна знайти сукенку для маленької принцеси за ціною від 350 грн. Якщо ж хочеться купити дійсно святкове пишне вбрання, то сукня для 6-річної дівчинки обійдеться приблизно в 800 грн. З костюмами для хлопчиків ситуація аналогічна.

 

Наталя витратила на випускний своєї доньки (черевички і сукня ще не куплені), 1600 грн.

 

– У нас в садочку така програма: спочатку виступ перед батьками, потім запуск кульок, далі – святковий стіл... і по домівках! Здавали 600 гривень на подарунки колективу плюс купили сукню 550 гривень... і це без взуття, яке також коштує близько 400 грн. Ще ми замовили фотоальбом, це 150 грн. Шкарпетки, бантики...

 

Випускний влетить нашій сім'ї в копієчку!

 

У Олени ситуація схожа.

 

– Ми здали в садок 500 грн – на подарунки колективу, прикрашання зали і солодкий стіл. Додатково 150 грн на фотоальбом та 120 грн на відеозйомку. Вбрання для сина нам обійшлося в 1250 грн: брюки 400 грн, сорочка 325 грн, черевики 450 грн, метелик 50 грн.

 

Випускний-2016: школи й училища

 

Скільки грошей у кременчужан пішло на випускний?

 

Напередодні випускного вечора багато магазинів робили нормальні знижки на вбрання, завдяки чому була можливість придбати випускну сукню, починаючи від 1000 грн. В інтернет-магазинах, якщо пощастить, навіть можна було знайти дешевше, але і виглядала б вона скромніше. Деякі випускниці, чиї батьківські кишені трохи глибші, купують собі сукні за 5-7 тис грн і відповідні черевички.

Місце проведення банкету в Кременчуці в розрахунку на 1 людину коштує в межах 250-500 грн, плюс треба здавати гроші на прикрашання залу. Деякі випускники винаймали заміський будинок, що обійшлося приблизно в 1000 грн на добу. Але все одно треба було закупити провізію.

 

Випускникам добряче довелося розщедритися на фото- і відеозйомку (близько 200 грн з людини) та фотоальбоми (близько 150 грн).

Ірина, випускниця Кременчуцького медичного коледжу, на «квиток у доросле життя» витратила близько 3,5 тис. грн.

 

– У кафе – 300 гривень з людини. Сукня до 1000 гривень, черевички – 1000 гривень. Зачіска, макіяж, манікюр, біжутерія та інші витрати. Подарунки викладачам... На квіти здавали по 100 гривень, загалом близько – 3,5 тисяч гривень.

 

Поліна, випускниця школи 

 

– Точно суму, яку ми збирали, я не скажу – цим всім мама займалася, але явно більше 1500 гривень. Купили сукню за 1400 гривень, черевички за 1300 гривень. За зачіску заплатила 250 гривень, за макіяж – 100 гривень. Загалом, грошей потрібна купа. Після випускного вечора залишилася зовсім без коштів для існування!

 

Леся, випускниця школи 

 

Питання з купівлею вбрання вирішили дуже цікаво: у всіх була однакова форма за 400 гривень.

 

– 30 гривень - стрічка, 90 гривень на озвучування й організацію вечора, 25 гривень на прикрашання зали. Замість вбрання ми купили всім однакову шкільну форму за 400 гривень. Відзначали в кафе, за 1 людину – 300 гривень. Черевички – близько 1000 гривень. Макіяж, зачіска… Разом близько – 3 тисяч гривень.

 

Для хлопців ситуація з витратами практично не відрізняється. Залежно від бренду і можливостей батьків, купити костюм для випускного вечора (з сорочкою) можна було від 1500 гривень. І не можна забувати про черевики – приблизно від 1000 грн. Проте хлопці, на відміну від дівчат, добряче зекономлять на статтях витрат «зачіска», «манікюр», «макіяж»…

 

Випускний-2016: ВНЗ

 

Скільки грошей у кременчужан пішло на випускний?

 

Студенти вузів, зважаючи на переддипломну гонитву та захист дипломних робіт, особливо не замислювалися з приводу святкування випускного – було ніколи. Витрати на святкування приблизно такі ж, як і у школярів.

 

Наталя, випускниця Кременчуцького національного університету

 

– Ми збирали по 500 гривень на подарунки. Святкували в ресторані, з людини – по 350 гривень (це без алкоголю). Сукню купила за 1500 гривень, черевички – за стільки ж. Ну, і, природно, зачіска – 250 гривень, макіяж – 150 гривень.

 

Чи варто взагалі відзначати випускний із розмахом в наш нелегкий час?

 

Відповіді на це питання розділилися. Теоретично, деякі і не проти відмовитися. Тим більше, що ціни на святкування в цьому році добряче кусаються. Але однак більшості відзначати випускний вечір хочеться.

 

– Я не проти. Але у нас у групі дівчата з «айфонами», які не пережили б, якби не зробили нових фото і не виклали їх в «Інстаграм», – відповіла випускниця вузу Юлія.

 

– Я вважаю дурним скасовувати свято студентам, школярам. Так, складна ситуація, всі переживають. Але це ж не державне свято, коли вся країна гуляє, доки солдати в АТО воюють, – сказала Ірина, випускниця медичного коледжу.

 

Чи варто батькам відкладати по кілька зарплат, щоб їх чадо гідно відсвяткувало закінчення школи, при цьому виглядало не гірше за своїх однолітків, а випускний бал став по-справжньому яскравою і незабутньою подією на зорі їхнього життя – вирішувати кожній родині самостійно.

 

"Кременчуцький Телеграф" від 1.06.2016, №22

Теги:

Скільки ваша сім'я витратила на випускний?

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх