Військовозобов’язаним при оновленні даних у військовий квиток вклеюють штрих-код

17.05.2024, 09:15 Переглядів: 8 331 Коментарів: 3

 

VIN-код — це ідентифікаційний код, який електронний реєстр «Оберіг» автоматично присвоює військовозобов’язаному, і при перевірці документів одразу видно, чи оновив він свої облікові дані

Військовозобов’язаним почали вклеювати у військово-обліковий документ штрих-код (VIN-код). Фактично він є ідентифікаційним кодом військовозобов’язаного, який Єдиний електронний реєстр призовників «Оберіг» автоматично присвоює кожному з них. Він свідчить, що людина виконала вимоги закону про вдосконалення мобілізації та оновила свої військово-облікові дані у Територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки.

Якщо такого штрих-коду у військовому квитку чи іншому військово-обліковому документі немає, то буде зрозуміло, що цей чоловік не оновив свої дані в ТЦК. Тож, якщо її зупинять на вулиці, буде складно довести протилежне. Про це повідомляє Судово-юридична газета.

Щоб поповнити частини, які тримають оборону на фронті, працівники ТЦК вимушені виходити на вулиці 

 

У Генштабі вже повідомляли, що працівники ТЦК мають змогу під'єднатися до Єдиного електронного реєстру «Оберіг», або в телефонному режимі з’ясувати з оператором реєстру щодо оновлення даних військовозобов’язаного.

При цьому зараз опрацьовується нормативно-правова база, за якою будуть видавати єдиний документ для військовозобов'язаних за новою формою.

У Кременчуці військові ТЦК з поліцією продовжуватимуть патрулювання вулиць — Волков

Отже, з набранням чинності нової постанови Кабміну громадянам, у яких немає військово-облікового документа, видаватиметься документ нового зразка. Водночас документи «старої» форми залишаться чинними, але у них будуть внесені відповідні відмітки про оновлення даних.

Що потрібно буде вказувати в електронному кабінеті військовозобов'язаного — Міноборони

Нагадаємо, що закон №3549-IX, який вводить цифровізацію військового обліку набув чинності на початку квітня. Завдяки Єдиному державному реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів «Оберіг» можна буде автоматично провести верифікацію людей без їх участі. «Оберіг» буде поєднаний з інформаційно-комунікаційними системами, державними реєстрами (демографічним, реєстром водіїв, реєстром податкової служби, ПФУ тощо) та базами даних центральних органів виконавчої влади. 

Новий закон про мобілізацію, який набуде чинності 18 травня, змінить підхід до цієї війни — Міноборони

Кабінет Міністрів 10 травня затвердив порядок ведення Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів «Оберіг» та врегулював роботу електронного кабінету військовозобов’язаного.

Нагадаємо, що на відміну від інших міст та регіонів України, в Кременчуці військовозобов’язані зможуть оновити свої облікові дані у місцевому ЦНАПі.

 

Автор: Віктор Крук
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 3

4 486
1
17 травня 2024 09:22

То в цнапі і він код вклеють?


1 0
1 223
17 травня 2024 17:38

Давбнi. Два місяці тому не вклеювали. Тепер здрасьте натє. Бігли бігли та обісрались. Тепер полудурки знову на псевдокомісію відправлять? Знову в чергах стояти? Телеграф спитайте чому прийом лише два рази на тиждень ? Чому черги вівторок та четвер ? Чому у кременчуцькому тцк все через сраку?

 


9 0
4 486
1
20 травня 2024 09:51

Цікаво як в ел. Кабінеті вклеюють? Все одно якшо треба вклеювати треба йти в тцк, уявляю черги там...


0 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх