12-річну Дар'ю Волошину, яку шукали кілька днів, жорстоко вбили: поліція затримала підозрюваного (доповнено)

1.06.2024, 11:19 Переглядів: 2 548

За скоєний злочин підозрюваному може загрожувати довічне позбавлення волі

Полтавська поліція затримала 57-річного чоловіка, підозрюваного у вбивстві 12-річної Дарії Волошиної, яка зникла ввечері 26 травня у Полтаві. Про це повідомила пресслужба поліції.

Деталі злочину

За інформацією правоохоронців, підозрюваний, раніше судимий, жорстоко вбив дівчинку та намагався приховати сліди злочину. Його затримали та повідомили про підозру у вчиненні дій сексуального характеру та умисному вбивстві малолітньої дитини. Про це повідомив начальник Головного управління поліції Полтавської області Євген Рогачов.

Розслідування та пошуки

Повідомлення про зникнення Дарії надійшло до поліції у ніч з 26 на 27 травня. На пошуки дівчинки було залучено всі доступні ресурси:

  • кінологів зі службовими собаками;
  • досвідчених оперативників;
  • понад дві сотні поліцейських.

Протягом чотирьох діб правоохоронці обстежували закинуті приміщення, підвали, недобудови та інші об'єкти на території міста. До поширення інформації долучилися місцеві медіа та новинні вебресурси.

 

Виявлення злочину

Поліція отримала низку повідомлень від громадян, проте жодне з них не підтвердилося. Зрештою оперативники встановили, що дівчинку жорстоко вбив місцевий мешканець. Він намагався знищити сліди злочину, вивіз дитину за межі міста на власному автомобілі та приховав тіло у лісосмузі. Завдяки роботі слідчих та поліграфолога вдалося здобути докази його причетності до злочину.

Підозра та розслідування

За цим фактом правоохоронці здійснюють досудове розслідування за двома статтями Кримінального кодексу України: п. 2 ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство малолітньої дитини) та ч. 4 ст. 152 (Вчинення дій сексуального характеру щодо особи, яка не досягла чотирнадцяти років, незалежно від її добровільної згоди).

 

За скоєний злочин підозрюваному може загрожувати довічне позбавлення волі.

Доповнено:

1 червня 57-річному жителю Полтави повідомили про підозру у зґвалтуванні особи, яка не досягла чотирнадцяти років, незалежно від її добровільної згоди, та умисному вбивстві малолітньої дитини (ч. 4 ст. 152, п. 2 ч. 2 ст. 115 КК України). Про це повідомила пресслужба прокуратури Полтавщини.

За клопотанням слідчого і прокурора підозрюваному обрано запобіжний захід — тримання під вартою без права внесення застави.

За даними слідства, 26 травня ввечері чоловік побачив дівчинку на одній із вулиць Полтави, заманив її до свого автомобіля, привіз додому та зґвалтував. Уранці він вивіз дитину за межі обласного центру, убив, обпалив вогнем із газового пальника, перевіз тіло до лісосмуги й прикидав гіллям.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Нагадаємо, на початку травня на Полтавщині рятувальники знайшли тіло підлітка, якого шукали 2 дні.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх