Усього 15 кременчужан прийшли на громадські слухання щодо перейменування вулиці Котовського

23.07.2015, 15:31 Переглядів: 2 540

Усього 15 кременчужан прийшли на громадські слухання щодо перейменування вулиці Котовського

В Кременчуці люди не вірять владі та ігнорують власне право, надане їм законом про декомунізацію

У Кременчуці по всьому місту вже другий тиждень поспіль тривають громадські слухання з питань перейменування вулиць, що підпадають під дію закону про декомунізацію.

 

Сьогодні, 23 липня, о 10:00 на вулиці Щорса (біля ЦБС ім. Горького) зібралися всі охочі обговорити це питання та запропонувати свої власні назви провулку Жовтневого, вулиці Котовського та провулку Котовського.

 

Спеціаліст по роботі з населенням Автозаводської районної ради Сніжана Дяченко поділилася своїми думками з «Телеграфом».

 

- За весь час опитування більшість громадян саме похилого віку були негативно налаштовані на такі новозміни, - розповіла С.Дяченко. - Вони проти перейменовування вулиць та проспектів. Але, коли ми збиралися щодо зміни назви вулиці 60 років Жовтня, люди поважного віку активно пропонували свої варіанти. Молодь також активно висловлює свою думку, висуває нові цікаві назви.

 

Ще один фахівець по роботі з населенням Геннадій Дорошенко спробував пояснити, чому так мало містян цікавляться питанням, і чому вони не приходять на збори.

 

- Зараз влада декларує в усіх ЗМІ, що для простих громадян не буде ніякої необхідності міняти назву вулиці в паспорті чи в документах на квартиру, - каже Г.Дорошенко. - Послуга заміни буде безкоштовною. Люди в це не вірять. 70-80 % опитуваних – проти перейменовування, 30-40% – за (загалом молодь). Наше завдання – донести інформацію до населення, записати їх думку і передати її до районної ради.

 

Керівник Об’єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ) Тамара Андріївна висловила свою особисту думку щодо перейменування.

 

- Я вважаю, що потрібно змінити назву лише вулиці Леніна, - заявила Тамара Андріївна. - Інші змінювати не треба. Пропоную назву "вул. Небесної Сотні".

 

На слухання прийшли 15 осіб із навколишніх вулиць.

Із них:

14 пенсіонерів проти перейменування вулиць.

1 - згоден з новим законом.

 

Саме цей кременчужанин Олександр Федорович поділився своїми думками з «Телеграфом».

 

- Люди повинні виконувати закон, якщо вони хочуть жити в правовій державі, - вважає Олександр Федорович. - Я згоден з раніше запропонованою назвою "Національна" або "Героїв Національної війни". Звичайно, це все не робиться одним днем. Я гадаю, що для визначення думки всіх громадян, необхідно провести місцевий референдум. Лише так буде врахована кожна ідея кременчужан.

 

На нинішніх слуханнях не було бурхливих дискусій. Усі ввічливо висловлювали свої думки, не перебивали опонентів та декламували вірші. Зустріч завершилася на доброзичливій ноті.

 

Нагадаємо, громадські слухання в нашому місті триватимуть зовсім недовго – у Автозаводському районі завершаться 24 липня, а у Крюківському – 12 серпня. Тим часом, буквально двома днями раніше в центрі Кременчука на обговорення перейменування центральної вулиці (Леніна) зібралося не більше 10 чоловік!

Одна із активісток Світлана Овчаренко заявила на тій зустрічі "Телеграфу":

- Треба людям роз’яснювати те, що насправді це перейменування не обійдеться людям в усі їхні кошти. Побоювання людей зрозумілі, проте не зрозуміло, чому влада не хоче підготуватися як слід і просто спокійно пояснити, що не треба буде кудись бігти і міняти документи, що свідоцтво про право власності не втрачає своєї юридичної сили у зв’язку з перейменуванням, прописку також можна не змінювати, якщо людина не змінює паспорт.

Можна хоч 10 років жити на вулиці Леніна, яка перейменована, і це нікому не заважатиме. Зміни внесуться, якщо якісь юридичні дії власник захоче здійснити.

Я просто боюся, що після громадських слухань ми прийдемо до того, звідки виходили – як не було варіантів – що робити з перейменуванням - так і не буде.

Люди проголосували «не перейменовувати», а це неможливо, можемо кілька разів організувати слухання і буде те саме. А треба просто продумувати якісь варіанти.

В законі написано – якщо місцева громада не визначиться, то Київ просто нам вкаже назви. А він може вказати – вулиця 247 або 198, або перша кременчуцька, друга кременчуцька і так далі.


Автор: Тетяна Ревнивцева
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 32 від 8 серпня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх