18 вересня в Кременчуці чеський режисер представить фільм про Україну

17.09.2015, 16:25 Переглядів: 1 649

18 вересня в Кременчуці чеський режисер представить фільм про Україну

Після перегляду відбудеться обговорення стрічки з режисером, продюсером та музикантами-авторами музики до фільму. А на завершення – невеликий концерт.

 

Кременчук все ще вчиться дивитися документальне кіно. Вчиться дивитися, обговорювати і робити висновки. І ось іще одна нагода – до Кременчука приїжджає чеський документаліст Їржі Стейскал з презентацією свого фільму «Яма» про протистояння простих киян та київських забудовників, повідомляється на сайті Простору ідей.

 

18го вересня о 18:00 в Просторі Ідей (вул. Чапаєва, 36Б) відбудеться кременчуцька прем’єра стрічки «Яма». Це історія однієї родини з Позняків, яка намагається відстояти свій будинок (в оточенні багатоповерхівок) перед забудовниками. Кінопортрет п’яти років життя однієї надзвичайної родини в сучасній Україні. Після перегляду відбудеться обговорення стрічки з режисером, продюсером та музикантами-авторами музики до фільму. А на завершення – невеликий концерт.

 

В Україні прем’єра стрічки відбулася в березні на цьогорічному Міжнародному фестивалі документального кіно про права людини Docudays UA. На фестивалі стрічка здобула «Приз глядацьких симпатій».

 

Їржі Стейскал здобув бакалаврський ступінь Університету Томаса Бати у Зліні. Продовжив навчання у Балтійській школі кіно та медіа у Таллінні, де здобув магістерський ступінь із кінорежисури. Повернувся до Зліна, де 2011 року завершив навчання на магістратурі з монтажу та звукорежисури. Його короткометражний фільм «Яма» – один із найуспішніших за кордоном чеських документальних фільмів 2011 року. Згодом він змонтував кілька документальних фільмів для телебачення Чехії.

 

Вхід на захід за благодійні внески – 10 грн.

 

Питання: 0982396518 Альона Глазкова

Автор: Dolli
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх