До Кременчука приїдуть Любка, Андрухович, Карпа, Жадан і...

26.10.2015, 16:47 Переглядів: 6 210

Протягом наступного року до нашого міста завітають відомі українські автори

До Кременчука приїдуть Любка, Андрухович, Карпа, Жадан і...

 

У Кременчук 7 листопада планує приїхати закарпатський письменник Андрій Любка. Про це “Телеграфу” повідомила Ольга Смірнова, куратор Літературного Ruhu Dlya Diy у Кременчуці.

 

- Ми почали співпрацювати з проектом "Мережа", ідейним натхненником якого став Сергій Жадан. Тепер в рамках цього проекту до 28-ми міст України завітають 8 відомих українських авторів. Вони приїдуть і до нас у Кременчук, - ділиться радісною новиною Ольга. - Перший, хто завітає до нас - це Андрій Любка. Він приїде зі своєю новою книгою «Карбід». В рамках приїзду автора відбудеться прес-конференція та літературно-дискусійний вечір. Місце його проведення буде призначено пізніше.

 

«Карбід» – пригодницький роман, дія якого відбувається у 2015 році. Події в романі розгортаються впродовж паркого й тривожного літа, коли у вигаданому містечку Ведмедів група ентузіастів вирішує збудувати Фонтан Єдності з Європою. Навіщо їм фонтан, чому за ними в’язниця плаче, і за скільки в Україні можна придбати людську нирку – про все це автор пише з гумором і добірним песимізмом. У цій книжці є сливовиця, рибалки, гробар, сімнадцять розділів, спокуслива й хтива жінка, кілька вбивць, корумпований мер, геніальна ідея, Тиса і безнадія.

 

УРИВОК КНИГИ

 

За словами Ольги Смірнової, протягом 2016 року в рамках проекту “Мережа” до Кременчука з презентаціями власних нових творів приїдуть такі автори, як Юрій Андрухович, Тарас Прохасько, Юрій Іздрик, Дмитро Лазуткін, Катерина Бабкіна, Ірена Карпа та Сергій Жадан.

СПРАВКА

Андрій Любка — український поет, перекладач, письменник. Живе в Ужгороді. Колумніст видань ART Ukraine, Радіо Свобода, Контракти.
Один із кураторів Міжнародного поетичного фестивалю Meridian Czernowitz. Окремі вірші автора перекладено англійською, німецькою, сербською, португальскою, російською, білоруською, чеською та польською мовами.  Є учасником багатьох українських і міжнародних культурних заходів у Берліні, Москві, Києві, Празі Стамбулі, Кракові, Інсбруку, Львові, Одесі, Харкові, Дармштадті та ін.

 

Літературний RUH DLYA DIY (Рух для дій) стартував у Кременчуці за схвальної рецензії відомого українського поета та письменника Сергія Жадана. Мета цього руху - об'днання та активізація інтелектуалів Кременчука через призму їхньої зацікавленості тенденціями сучасної української та світової літератури, а також формування незалежної та цілком автономної літературної спільноти міста й регіону, котра буде функціонувати у форматі саморегуляції і самоуправління.


Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх