Кременчужани, разом з усім світом, стали ірландцями

20.03.2016, 13:35 Переглядів: 3 082

Кременчужани, разом з усім світом, стали ірландцями

“Hooray! Hooray! It's Patrick's Day!”

17 березня у відділі іноземної літератури Кременчуцької центральної міської бібліотеки імені Горького, відсвяткували день Святого Патріка на етнографічній вечірці “Hooray! Hooray! It's Patrick's Day!”.

 

Цього дня, в день смерті небесного покровителя Ірландії Святого Патрика, увесь світ відзначав культурне та релігійне ірландське національне свято, перетворюючись на ірландців. День Святого Патрика припадає на Великий Піст, але ірландці цього дня їдать м'ясо, і вірять, що святий перетворює його на рибу. А після святкового обіду відправляються в гості або до пабів, де всім дозволялось перекинути чарку міцного віскі або кружку пива за спомин душі хрестителя Ірландії.

 

В бібліотеці, звичайно ж, не наливали, тим більше, що захід відвідали, в основному, учні шкіл №5, 10 та 30 і студенти медколеджу. Але всі інші традиції святкування були збережені — гості, одягнені в зелене, веселились, співали ірландських пісень, танцювали кейлі (традиційний ірландський танець), шукали леприкона, бажали всім удачі та прикрашали все навколо, і свої обличчя також, символічним трилисником.

 

Вважають, що Патрик, на прикладі конюшини пояснював ірландцям суть Святої Трійці. Тих же, хто полінувався або забув вбратися в зелене кожен з присутніх, за стародавньою традицією, міг ущипнути.

 

Вечірка видалась не лише веселою, а й пізнавальною — гостям розповіли про самого святого, його улюблену Ірландію, традиції святкування патрікового дня і навіть зіграли з ними в тематичну англомовну вікторину.

Автор: Руслана Горгола Джерело фото: бібліотека імені Горького
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх