Мерія виграла суд у справі про скульптуру Бабаєву

29.03.2016, 17:04 Переглядів: 4 945

Мерія виграла суд у справі про скульптуру Бабаєву

Віталій Малецький проінформував депутатів про рішення суду касаційної інстанції щодо установки скульптури в сквері Бабаєва

Вищий адміністративний суд задовольнив касаційну скаргу мерії Кременчука на рішення Автозаводського районного суду та Апеляційного адміністративного суду щодо необхідності демонтажу пам'ятника колишньому меру Олегу Бабаєву. Відповідне рішення Вищого адміністративного суду України на сесії міської ради зачитав мер Віталій Малецький.

 

 

Вищий адміністративний суд постановив, що касаційна скарга виконкому міськради підлягає задоволенню, а рішення Автозаводського районного суду та Апеляційного адміністративного суду підлягають скасуванню.

 

“Кременчуцька міська рада та виконавчий комітет не погодившись з рішенням звернулись з касаційною скаргою, в якій посилаються на неправильне застосування матеріального та процесуального права, просили їх скасувати та відмовити в позові. При чому скаржник зазначив, що суди дійшли помилкового висновку про обґрунтованість позивних вимог. 

 

Позивачем оскаржується постанова виконкому від 14.01.2015 та рішення міської ради від 27.01.2015 року про встановлення скульптурної композиції із зображенням колишнього міського голови.

 

Колегія суддів вважає рішення першої та апеляційної інстанції дійшли помилкового висновку про те, що у позивача виникло право на оскарження нормативно-правових актів прийнятних відповідачами, що унеможливлює задоволення адміністративного позову.

 

Суд постановив: касаційну скаргу Кременчуцької міської ради та виконавчого комітету задовольнити. Постанову Автозаводського районного суду та Харківського апеляційного адміністративного суду - скасувати”, - зачитав на сесії В. Малецький.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 32 від 8 серпня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх